Testinformatie

Icon

In het kort

Al onze coronatests worden afgenomen middels een nasofaryngeale swab, oftewel een lange wattenstaaf die door het neusgat een monster afneemt bij de patiënt.

De voorbereiding van het afgenomen monster en de analyse ervan verschilt per test. Bij elke test ontvangt u een gecertificeerde uitslag per e-mail. Hieronder een overzicht van de gebruikte tests, diens kenmerken en specificaties.

Onze tests zijn betrouwbaar en veilig voor alle leeftijden. Wanneer kinderen onder 12 jaar worden getest, gebruiken we een andere methode: de wattenstaaf is korter en wordt minder diep in beide neusgaten afgenomen. Dit zorgt voor een minder invasief en onprettig gevoel bij het kind met alsnog een betrouwbaar resultaat.

PCR-Sneltest

 • SARS-CoV-2 RNA Rapid PCR Test

 • Abbott

 • Analyse: 1 uur

 • Tijdens de analyse wordt het genetisch materiaal in het monster opgekweekt. Detectie van virusdeeltjes wordt daarom mogelijk, ook bij een lage virusdruk. De analyse wordt uitgevoerd met een geaccrediteerd ID NOW-platform. Bij een negatieve uitslag, ontvangt u een certificaat voor internationale reisdoeleinden.

Plan uw afspraak

Antigeensneltest

 • SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test

 • Roche Diagnostics

 • Analyse: 15 minuten

 • Een betrouwbare en snelle chromatografische immunoassay voor de kwalitatieve detectie van een specifiek SARS-CoV-2-antigeen dat aanwezig is in de nasopharynx. De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test maakt snelle besluitvorming mogelijk, bijv. of een patiënt in quarantaine gehouden moet worden, waardoor het risico op verdere verspreiding verkleint.

  De negatieve uitslag van een antigeensneltest moet steeds vaker getoond worden naast een toegangsbewijs voor o.a. horeca, evenementen, musea. U ontvangt de uitslag per e-mail, waarmee u bij de ingang kunt aantonen dat u negatief bent getest.

Plan uw afspraak

Kinderen t/m 12 jaar

 • Zowel PCR- als Antigeensneltest mogelijk

 • Kindvriendelijke afname: minder invasief/onprettig

 • De neusholte is bij jonge kinderen minder ontwikkeld dan bij volwassenen, waardoor het afnemen van een goed monster moeilijker is, en zeer invasief en onaangenaam voor het kind. Daarom bieden wij de kindertest aan: het monster wordt hier aan de voorkant van beide neusgaten afgenomen. De analyse garandeert een vergelijkbare betrouwbaarheid, met minimale hinder tijdens het testen voor het kind.

Plan uw afspraak
Icon

Kenmerken Abbott SARS-CoV-2 RNA Rapid PCR Test

De PCR-Sneltest wordt uitgevoerd door middel van een nasopharyngeale swab en met behulp van Abbott’s ID NOW -platform. ID NOW COVID-19 is een snelle, met behulp van een instrument uitgevoerde isotherme test voor kwalitatieve detectie en diagnose van SARS-CoV-2 in nasofaryngeale uitstrijkjes. Het is een geautomatiseerde test die gebruikmaakt van isotherme nucleïnezuuramplificatietechnologie voor de kwalitatieve detectie van SARS-CoV-2 virale nucleïnezuren.

Voor het uitvoeren van de test worden de monsterontvanger en de testbasis in het ID NOW Instrument geplaatst. Het monster wordt toegevoegd aan de monsterontvanger en via de transferpatroon overgebracht naar de testbasis, waardoor de doelamplificatie in werking wordt gesteld. Het instrument zorgt voor verwarming, menging en detectie.

Bron: Abbott, ID NOW (TM), COVID-19

Kenmerken SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test is een snelle chromatografische immunoassay die bedoeld is voor de kwalitatieve detectie van specifieke antigenen van SARS-CoV-2 die aanwezig zijn in de humane nasofarynx. Deze test is ervoor bedoeld om antigeen afkomstig van het SARS-CoV-2 virus te detecteren bij personen van wie wordt vermoed dat ze COVID-19 hebben. Net zoals het geval is bij laboratoriuminstrumenten detecteert het product een SARS-CoV-2 antigeen, namelijk het nucleoproteïne. Het kan daarom worden gebruikt om vast te stellen of een persoon geïnfecteerd is met SARS-CoV-2 door een kwalitatief resultaat te verstrekken dat bestaat uit gekleurde banden die duiden op de aanwezigheid van SARS-CoV-2 antigenen.

De SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test maakt snelle besluitvorming mogelijk, bijv. of een patiënt in quarantaine gehouden moet worden, waardoor het risico op verdere verspreiding verkleint. De test is bedoeld voor gebruik in Point of Care settings voor zowel symptomatische als asymptomatische personen. De test kan doorgaans binnen 15 minuten zorgverleners ondersteunen bij het identificeren van een SARS-CoV-2 infectie bij vermoedelijke dragers van het virus. Bovendien dient het als een waardevolle initiële screeningstest voor personen die zijn blootgesteld aan SARS-CoV-2 geïnfecteerde patiënten of uit een hoog risico-omgeving komen of voor individuen die risico lopen op blootstelling, zoals medewerkers in de gezondheidszorg.

Bron: Roche Diagnostice, leverancier SARS-CoV-2 Rapid Antigen Test

Wij vertrouwen er op dat deze informatie u voldoende vertrouwen geeft dat MJ Care Facilities B.V. de SARS-CoV-2 Rapid Antigen test op een verantwoorde wijze kan inzetten.

Assayformaat Laterale flow-test/immunochromatografie
Instrument Nee
Testduur 15-30 minuten
Specificiteit 99,68%
Gevoeligheid 96,52%
Antigeen N
Monstermateriaal Nasofaryngeale swab
Reagentia mAb anti-COVID19-antilichaam, mAb anti-kippen-IgY, mAb anti-COVID-19-antilichaam-goud-conjugaat, gezuiverd kippen-IgY-goud-conjugaat

Vragen?

Wilt u als werkgever uw personeel laten testen, wilt u een vast tijdsblok bij ons reserveren of heeft u een andere vraag?

Vul het contactformulier in.

Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Let op: Testen zonder afspraak is niet mogelijk.

pum-1247